Pravno obvestilo se nanaša na spletno mesto www.lifeforseeds.si.

AVTORSKE PRAVICE

Spletna stran je avtorsko zaščitena. Vse informacije, dokumenti in fotografije na spletni strani so predmet avtorske zaščite in drugih oblik zaščite intelektualne lastnine avtorjev projekta. Javno objavljanje, reprodukcija, prodajanje, spreminjanje ali preoblikovanje le-tega je brez pisnega soglasja Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije prepovedano (v nadaljevanju DOPPS). Vsak poskus nepooblaščenega spreminjanja, poškodovanja ali povzročitev trajne ali začasne neuporabnosti podatkov na spletnem portalu je kaznivo dejanje. 

VSEBINA SPLETNE STRANI

Vsebina spletne strani je zgolj informativne narave in se lahko spremeni brez predhodnega obvestila. Društvo za proučevanje in opazovanje ptic Slovenije ne prevzema odgovornosti v primeru nevšečnosti ali škode nastale z uporabo na spletni strani objavljenih podatkov. Vsebina na strani se uporablja na lastno odgovornost.

Povezave na druga spletne strani

Spletna stran vsebuje povezave na druge spletne strani. Te povezave so objavljene z namenom, da uporabnikom omogočimo dostop do dodatnih informacij, v kolikor uporabniki to želijo ali potrebujejo. Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije ni odgovorno za vsebino ali funkcionalnost tujih spletnih strani.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene prek spletnega informacijskega sistema, skrbno varovali in jih brez vaše privolitve ne bomo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabili v druge namene, razen v primeru, ko to od nas zahteva zakon. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso vezane na nas, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Hkrati se zavezujemo, da bomo po svojih najboljših možnih močeh varovali podatke in zasebnost obiskovalcev spletne strani .

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.

Kdo je zbiratelj osebnih podatkov?

Zbiratelj osebnih podatkov je Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana.

Fotografiranje in snemanje dogodkov

DOPPS vas seznanja, da se dogodki in ostale aktivnosti v okviru projekta Life for Seeds lahko fotografirajo in avdiovizualno snemajo v promocijske namene. Z udeležbo soglašate, da se vas sme fotografirati ali posneti in fotografijo ali posnetek objaviti na spletnih straneh, v drugih tiskovinah in na družabnih omrežjih društva.

Če se obiskovalec s fotografiranjem, snemanjem in uporabo svoje podobe na ta način izrecno ne strinja, mora upravljalca seznaniti s to željo predhodno, ob prihodu na kraj dogodka ali udeležbe projektne aktivnosti. 

E-novice

E-novice prejmete le, če se nanje prijavite in se strinjate s pogoji prejemanja E-novic. Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo.

Izvajanje politike zasebnosti

Upravljavec podatkov ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o zavarovanju osebnih podatkov.

Vaše pravice

Kadarkoli lahko zahtevate od nas, da vam omogočimo vpogled v vaše osebne podatke, ki jih obdelujemo, posredujemo podatke (kopijo, izpis) o obdelavi vaših osebnih podatkov ali zahtevate popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih podatkov. Popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih podatkov lahko zahtevate s pomočjo kontaktnega obrazca. Morebitna vprašanja ali zahtevke posredujte na naš elektronski naslov ali nas pokličete.

V primeru, da z našim odzivom, povezanim z zahtevkom za vpogled, popravek, prepoved obdelave ali izbris podatkov niste zadovoljni oziroma menite, da so vam kršene pravice do varstva osebnih podatkov, se lahko pritožite nacionalnemu nadzornemu organu, na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana.

PIŠKOTKI

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies), majhne datoteke, ki se prenesejo na vaš računalnik oziroma na napravo, s katero dostopate do interneta. V vašem brskalniku jih lahko kadarkoli odstranite.

Uporaba piškotkov omogoča boljšo uporabniško izkušnjo, saj si spletna stran zapomni uporabnikove izbire, tako da je brskanje po spletni strani učinkovitejše. S pomočjo piškotkov spremljamo tudi statistiko obiska, vsi zbrani podatki pa nam omogočajo, da spletno stran stalno nadgrajujemo. Če uporabe piškotkov ne dovolite, bo delovanje spletne strani okrnjeno. Več o uporabi piškotkov na naših spletnih straneh lahko preberete tukaj.

Dodatna pojasnila

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite tudi na elektronski naslov: dopps@dopps.si.